Midsommar

Vi firade midsommar tillsammans med min mina föräldrar och min svägerskas familj på deras underbara sommarställe i Långsele. Det låg helt underbart till vid en sjö. Det blev fika, mat, lekar och dans runt stången.

För några dagar sedan gjorde jag och mamma barnmat till Ellie. Köttfärssås och potatis. Det blev gott men det tyckte inte Ellie som höll på att kräkas varje gång vi försökte ge henne en sked.


Ellie hjälper till att vika tvätten


Besök på BVC

Idag har jag och Ellie varit på rutinbesök på BVC. Vi fick veta att hon nu, vid ca 8,5 månader, väger 8,5 kg och är 67 cm lång. Hon ligger bra till på viktkurvan, ligger lite under på längdkurvan och är lite "sen" i utvecklingen vad det gäller att krypa mm. Men man kan ju egentligen inte begära att hon ska klara sådant som fullgångna 8 månaders bebisar klarar.

Oskar och jag var i lördags på Camillas och Lars-Eriks gemensamma 40-årsfest. Det var en trevlig fest och det var kul att få klä upp sig och komma iväg på fest.

Här myser Ellie med sin morbror som var hemma över helgen för att delta i en väns svensexa.

 


Lägenhetsförsäljning

Då var lägenhetskontraktet skrivet. Är ju alltid lite nervöst att köparna ska dra sig ur eller inte får lånelöfte. Men nu kan jag slappna av och börja fundera över allt som ska göras innan jag lämnar över nycklarna den 1 augusti. Det är en ung tjej som ska bo i lägenheten. Den köptes dock inte av henne utan av hennes föräldrar. Jag måste säga att jag hade en himla tur vid budgivningen då två budgivare ville ha lägenheten och budade över varandra några gånger. Så förhoppningsvis blir det en resa till vintern för en del av vinsten :)

Och så en bild på Ellie så klart. Här är hennes morfars sätt att få henne ren efter en bajsblöja.


Huset

Nu är det dags att göra en massa beslut i huset. Tapet ska väljas i sovrummet, bänkskiva, spishäll, diskmaskin, kyl, frys, ugn, micro, kran och kakel ska väljas i köket. Dörrar, handtag, garderobsvägg, tvättmaskin osv osv ska väljas. Många beslut är det.

Här ser ni tapeten som det lutar åt att det blir i sovrummet. Borosan Easy up från Boråstapeter.


Helgen

Ellie har det så bra hos mormor och morfar under vistelsen. Även jag och Oskar har det hur bra som helst och blir servade med god mat och barnvakt. Igår kväll gick vi på bio och såg Baksmällan 3. När vi kom hem hade inte Ellie kunnat somna i sängen så stackars mormor stod ute på altan och gungade barnvagnen.


RSS 2.0