Barnvakt, dans och midsommarfirande

I tisdags var jag för första gången barnvakt åt Ossian. På väg till mig för avlämning av Ossian ringer Lina och meddelar att han inte har bajsat på två dagar, men det ska säkert gå bra, varför skulle ha göra det just den timme han är hos mig. Nä precis tänker jag lite skeptiskt. Och mycket riktigt hinner Lina bara stänga dörren efter sig innan han sätter igång... Hehe, men efter lite fix och trix hade jag bytt jätte-bajsblöjan och allt var frid och fröjd igen :-) 

Så här glad var han när Lina kom och hämtade honom. Kanske för att jag var en så bra barnvakt ;-) Men det skulle kunna bero på att han återsåg mamma också :-)
 

I torsdags blev det grillning och dans på Ånäsparken. Och då kom jag även på varför jag får dansa mycket mindre nu än förut. Min tidigare danskrets är inte ute längre. (Egenligen inte så konstigt eftersom jag varit borta från socialdans i flera år...) Så nu står jag inför det faktum att jag måste bygga upp en ny danskrets, och jag vet faktiskt inte om jag har den ork och det intresset som behövs. Dessutom är det mycket intimare gnussande nu än förut, vilket fortfarande är ovant och inget som känns så trevligt att göra med alla...

Gårdagens midsommarfest som Sofia ordnat blev väldigt lyckad! Hon hade bjudit oss till sina föräldrars hus i Johannedal, vilket var ett stort gammalt trähus som kändes helt rätt för midsommarfirande.Vi grillade, drack snapsar, sjöng snapsvisor, sjöng vanliga sånger, hade tipsslinga, dansade disco, dansade styrdans. Det blev en riktigt röjig fest och jag hade verkligen hur kul som helst.
 
           Ett eventuellt par bildades på kvällen, hihi. Spännande det ska bli att höra om de fortsätter och träffas.Malin och jag smider planer inför dansveckan på Öland.

Ikväll är det lördagkväll och jag är hemma och tar det lugnt, känns lite konstigt men välbehövligt. Detta står nämligen på schemat:
Torsdag: (ev grillning i granlo) dans på ånäsparken
Fredag: årets bästa jobbfest ("junislavar")
Lördag - fredag: dansveckan på Öland
Fredag: gatufesten
Lördag: gatufesten
Söndag: dans på Högs loge

Fjällvandring någon?

Igår tog jag en fika med en tjej som heter Greta. Jag träffade henne första gången för två helger sedan på Sofias fest. Hon är verkligen en himla trevlig tjej. Jag tog en riktigt onyttig grillad macka och hon tog Kamomill-the med soyamjölk och ett äpple. Tänk om man kunde leva så hälsosamt (!!!)

I sommar ska Greta jobba på Blåhamras fjällstation (ligger en bit från Åre) och hon tyckte att jag skulle komma och besöka henne där.  Stället såg jätte-fint ut på nätet och det skulle faktiskt vara roligt att fjällvandra lite. Är ca 12 km till fjällstationen så det ska man väl orka med att vandra ;-) Så kan man äta god mat, dricka vin och basta på fjällstationen. Det var den informationen som jag blev såld på ;-) Någon som vill följa med??? :-)

http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Omraden/Jamtland/Fjallstationer/STF-Blahammarens-Fjallstation/?intro=false

Imorgon ska jag åka på dans i Jättendal med Sofia och Malin. Det ska bli jätte-kul! 

Utgång och dop

I fredags kom Sofia till mig och vi satt och småpratade innan vi drog ner på Oscar på 30+. Jag var nykter och körde eftersom jag skulle upp på lördagen och åka på Ossians dop. Jag hade faktiskt riktigt kul på Oscar (trots nykterheten ;-) Kanske man skulle var nykter oftare, är ju så skönt att ta bilen ner och hem... Är det pensionärsvarning att tycka det? ;-)

 
Kvällens outfit.

Jag liftade till dopet i Skogs kyrka med Jonas syster Annelie och Ossians gudfar Cobbe samt vännerna Johan och Marie. Det var lite nervöst i bilen eftersom Annelie och Cobbe skulle framföra två låtar på dopet. Nervositeten smittade av sig lite på mig också då jag lätt blir nervös. Men de hade ju inget att vara nervös för då det gick jätte-bra.


Ossians fina föräldrar.


Malin och Thomas.

Malin läste en jätte-fin dikt på dopet. Hon hade klargjort redan innan att det skulle bli svårt för henne att hålla tårarna borta under framförandet och mot slutet av dikten sprack rösten i stegrande fart. Men hon klarade sig från att storböla. Bra gjort Malin!

Annelie och Cobbe sjung jätte-fint!

Efter dopet åkte vi till Linas föräldrar i Träsk och fick smörgåstårta och tårta. Jag har nästan lite ångest över allt jag satte i mig. Jag åt två omgångar smörgåstårta och tre omgångar tårta och fika. Senare på kvällen åt vi pizza till middag och avslutade med lite mer tårta. Mmm men gott var det :-)

Jag gav Ossian en jätte-fin silverberlock (och halskejda) i form av en groda med Ossian ingraverat. Det var Erika Lindgren som hade gjort den och jag var verkligen jätte-nöjd med den. Hoppas att  Ossian kommer att få glädje av den.


Annelie och en nydöpt Ossian i pyjamas.


Malin, Ankan och Ossian

Idag har jag, Lina, Jonas, Ossian, Lina Vest, Ankan, Elin, Christer och lilla Iris ätit lunch på Hamnstugan på Alnön. Åh så god deras lunchsmörgås är! 


Malin och Thomas.

Det har varit så trevligt att få trämma Malin och Thomas i helgen! (Kör försiktigt hem imorgon.)

Nu längtar jag till nästa helg. På fredag tänkte jag åka till Jättendal på dans. På lördag blir det fest och utgång och på söndag blir det dans på Högs loge. Om jag orkar ;-)

RSS 2.0