Fullspäckad vecka som varit

Veckan har varit fullspäckad med saker att göra. På måndagen hälsade jag på Lina och Ossian. Vi tog en långpromenad från Vintertjärn förbi Klingsta-gården och spanade in Erikas (fd Edströms) nybyggda hus och sen tillbaka. Vi såg det bara på håll eftersom man inte vill smyga för nära som en nyfiken i en strut ;-)  Promenaden tog två timmar, puh.

 Gullungen Ossian

På tisdagen köpte jag hårrullar och rullade upp håret. Sofia Olsson brukar göra det och det blir så snyggt på henne. Men som ni ser så ser det oändligt gräsligt ut på mig. Blev inte en enda lock (!!) Undra om jag köpte för stora rullar.... Så jag får fortsätta att köra på de enda två frisyrerna jag kan; plattat och hästsvans...

   

På torsdagen åkte jag och Therese på Mangans grillfest innan dansen på Ånäsparken. Det var jätte-mysigt med fint väder och glad stämning. På dansen hade jag bestämt mig för att dansa med nya killar och det lyckades jag nästan för bra med. Insåg mot slutet på kvällen att det inte bara är positivt att testa testa nya förmågor då det är viss risk att de inte är fantastiska på att dansa och ganska snart har man en ny krets av danskillar som inte alls är kul att dansa med... Får nog ta och bli lite mer selektiv ändå när jag bjuder upp nya. Men en kille var värd att dansa med även fast han var kass. En jätte-fin kille helt i min smak som var på dans för första gången. Hoppas han dyker upp på fler danser i sommar.

Upplädd för grillning och dans:  

I fredags kväll gick jag och Maria Gillgren ut och kollade läget på stan. Vi hamnade på 40+ på statshusverandan. Vi behövde inte visa legg för att komma in, hum.... Vid midnatt var stället packat med folk i alla åldrar och det blev en riktigt kul kväll. Dock inte så nykter som jag tänkt...

På lördagen hade jag ställt väckarklockan eftersom mamma och pappa skulle hämta mig och vi skulle åka ut till stugan och fixa. Jag säger bara; tack och lov för Resorb, Ipren och Omeprazol. De är viktiga ingredienser i mitt liv för att orka med kvällarna och dagarna på helgerna :-)

 

Och så klart så blev det stressigt att hinna hem från stugan och styla mig för att tillsamman med Maria Gillgren gå på Sofia Olssons utflyttningsfest/födelsedagsfest/inflyttningsfest. Åh vilken rolig fest det var! Jag lärde känna flera nya trevliga människor, och träffade även några jag kände och några jag kände lite en gång i tiden. Även ute på Oscar var det roligare än vanligt. Känner på mig att det kommer att bli en bra sommar :-)Lugn och skön helg

Igår kväll kom Erik på besök. Vi åt kladdkaka som jag hade bakat, lite nervös var jag eftersom det var första gången jag använde ugnen på nya spisen (har haft spisen installerad i några månader så det är väl en bedift i sig att inte ha använt ugnen förrän nu... Men ni som känner mig är kanske inte förvånad ;-). Men kakan blev bra, går ju (nästan) inte att misslyckas med sådana ingerienser :-) Sen såg vi på en film som Erik hyrt. Han fick förtroendet att hyra film igår då jag ansåg att det gått tillräckligt länge sedan hans senaste hyrfilms-fadäs då han dök upp med en mini-serie i fyra delar (!!). Jag körde hem honom runt midnatt eftersom jag var lite sliten av förkylningen och skulle upp tidigt idag och fixa i stugan tillsammans med mamma och pappa.

Puh, det är mycket jobb med att ha en stuga men det är det absolut värt det! Jag blir så kär i den varje gång jag åker dit. 


    

I veckan har jag följande att se fram emot; besöka Tina (jobbarkompis) tillsammans med några jobbarkompisar. Nicklas har lyckats övertala mig att jag ska åka med honom på hans motorcykel ut till Tina som bor på Alnön (hjälp!!!). Men kanske måste jag åka ut till henne lite senare än de andra eftersom jag har jour på telefon, så kanske räddar det mig denna gång ;-) Om han nu inte väntar då....

På torsdag är det dans på Ånäsparken i Kovland och det ser jag mycket fram emot.

Jobbigt att hitta på en rubrik har jag märkt...

Ni måste kolla på det här klippet på youtube!: http://www.youtube.com/watch?v=I2NOfOeSX4k
Pontus hade lagt ut det på facebook och jag bara äääälskar det. Kan inte sluta titta på det och håller på att skratta ihjäl mig varje gång!

I övrigt så missar jag kvällens dans i Jättendal eftersom jag inte känner mig tillräckligt bra i förkylningen. Åh vad tråkigt det är!! Men Imorgon kväll ska jag nog träffa Erik och det ska bli trevligt. Blir väl som vanligt att vi hyr en film eller två och slappar i soffan :-) MEN, ett problem är att jag fått infektion i ena ögat (får det ibland vid förkylning) och jag borde således vara utan smink och använda glasögon. Ve och fasa, jag har inte lust att visa mig helt naturell för Erik :-/

Äntligen har jag dörrar till garderoben

Idag har mina garderobsdörrar äntligen kommit upp i sovrummet. Min underbara pappa har jobbat i två dagar med att bygga en "ram" till dörrarna. Det var nödvändigt att bygga en sådan eftersom vi råkade göra en liten fadäs vid inköpet. Dörrarna visade sig nämligen vara ca 20 cm för korta... Vi blev så glada över att ha hittat dörrar som passade på bredden att vi helt glömde bort att mäta höjden (!!!) haha. (Antagligen var det min uppgift att mäta...) Men resultatet blev över förväntan. Nu kan jag knappt vänta tills jag kan åka ut till Birsta och hitta någon bra förvaringsmöbel att ställa där dörrarna tidigare stod lutade.

 


Jag känner mig utmanad av Malin att skriva fem saker jag ska (hoppas) göra 2009:

1. Åka på dansveckan på Ö-land
2. Renovera klart köket
3. Operera synen så att jag slipper glasögon/linser
4. Vara barnvakt åt Ossian
5. Våga ta kontakt med killar som verkar intressanta

På fredag skulle jag vilja åka till Jättendal och dansa. Tyvärr jag har fått ont i halsen och jag skulle bli besviken om det ska sätta stopp för min första sommardans :-/ Men det kommer ju en ny chans nästa torsdag då ånäsparken har premiär. Då är vi dessutom ganska många som ska grilla hos Mangan och Olofsson innan.


Tack

mina fina vänner för kommentarerna! Kul att veta att jag redan har läsare :-) Hum, lite press med det där med rapport från mitt singel-liv ;-) Har ju lämnat ut min adress och lösenord till flera så jag kan inte skriva helt obegränsat... Men just nu är det lite halvdött på den punkten. Jag lät det rinna ut i sanden med Niklas. Sade att vi kunde ses men sen hörde jag inte av mig... Idag gick vi samma kurs hela dagen och det kändes konstigt och lite pinsamt eftersom jag skäms lite över hur jag avslutade det.

Det här är min favorit-låt för tillfället: http://www.youtube.com/watch?v=JGFTTkSGGj4
Härlig låt som skulle kunna passa som dubbel-buggslåt. Hehe, dansskadad ;-)


 Lägger ut lite bilder

            
        

Just nu ser jag mest fram emot After Worken som jag Disa, Marika och en kompis till Disa ska ha på fredag. Vi ska vara hos mig och sminka oss och förfesta. Och så ska vi köpa mat från kiosk-woken som finns i närheten av där jag bor. Och sen blir det 30+ på Oscar.

På lördag har jag också en kul kväll att se fram emot. Det blir "vin-provning" som förfest-tema hemma hos Olofsson. Och så blir det Oscar igen. Måste ju ta igen några helgers frånvaro från Oscar denna helg ;-)

Nu ska jag fortsätta att titta på första semi-finalen av Melodifestivalen.

Kram på er alla!

Mina fina föräldrar


Lite bilder på mina nära och kära


Utkast: Jaha, då ...

Jag måste börja med att säga att jag redan är irriterad på bloggande. Det första jag gjorde var att skriva ett långt inlägg och sen bläddrade jag vidare och då försvann naturligtvis texten. Hade man kanske kunnat lista ut men nu gjorde jag misstaget ändå. Skit!

Men nu hittade jag texten :-)

Jaha, då har jag också skaffat mig en blogg. Har funderat över det ganska länge. Jag tycker själv att det är väldigt roligt att läsa andras bloggar och det känns som att man får en bra inblick i vad som händer i deras liv. Det som har hindrat mig hittills är väl dels att det som skulle kunna vara intressant för eventuella läsare vågar jag nog inte skriva här ;-) Den andra orsaken är jag har lite svårt att skriva saker på facebook och på andras bloggar. Vet inte vad det kan vara som gör att dett är förenat med någon slags ångest. Men kanske går det bättre med en egen blogg. Eller så kommer jag aldrig att få något publicerat här eftersom jag aldrig kan trycka på "publcera", hehe. Men det får väl tiden utvisa. En tredje sak som hindrat mig från att starta en blogg är att jag inte haft någon kabel till kameran så att jag kan föra över korten till datorn. Jag tror att en bild helt utan bilder skulle vara lite trist... Men ikväll har jag fixat en sådan kabel så nu kan här knäppas kort!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0